Таско Ерменков:  Българската памет не може да бъде заличена

Мар 23, 2017 СЛИВЕН Новини БСП 0 1506

Таско Ерменков, кандидат за народен представител от коалиция „БСП за България“  и водач на листата в Сливенски регион, положи цветя на паметника на партизаните от отряд „Хаджи Димитър“ край село Ковачите

„Днес ние  се покланяме пред подвига на онези, които строиха България, които поставиха началото на една цветуща градина. Цялата Родина е осеяна с такива паметници. Покланяме се на България, която беше признателна на тези, които дадоха живота си, на тези които рискуваха живота си и тези, които смятаха, че техният живот е по-маловажен, отколкото е бъдещето на Родината. България, която построи паметниците, беше истинската България". Това заяви водачът на листата на "БСП за България" в Сливен Таско Ерменков. Според него днес ние сме свидетели на реваншизъм. "Днес вече има призиви тези паметници да бъдат разрушени, днес  има хора, които  искат да заличат нашата памет. Ние поемаме ангажимента, с младежите от Сливен, там, където има паметник, да го възстановим!“, каза още той.

Ерменков е на мнение, че България отново е изправена пред риска да бъде заличена. Заличена от демографската катастрофа, по-скоро от етно - демографската криза,  защото българите изчезват от България. Но имаме и друга много сериозна опасност - Турция, която в последно време играе ролята на реваншист,  искаща да върне Османската империя и заканваща се с османски шут за Европа, която призовава турското малцинство  да ражда по 5 деца, за да я превземе. В България има и една партия, която проповядва неоосманизъм, една партия, която е създадена от Бойко Борисов и неговата клика. Една партия, с която те са в много близки отношения и да не забравяме, че тази партия ДОСТ призова мюсюлманите в България да гласуват за Цецка Цачева", припомни той. Според него тази партия е антибългарска. Той призова всички, които знаят какво означава робство, да се изправят срещу тази вълна, срещу ГЕРБ и да гласуват с номер 10, за да я има България.